„Számolásra ott van a számológép, minden másra a Google” – mondta egy édesanya, aki kivette 8 és 9 éves gyerekeit az iskolából

Egy brit nő, Cassyanne Clark úgy döntött, hogy kivette 8 és 9 éves lányait, Bugot és Bunny-t az iskolából, mert az oktatási rendszer nem felelt meg az elvárásainak, és az iskolát börtönhöz hasonlította.

Clark szerint az oktatási intézmények szigorú követelményei és a gyerekek mozgásszabadságának korlátozása elfogadhatatlan. A TikTokon megosztott videójában kifejtette, hogy a gyerekeknek nem engedik meg, hogy akármikor kimehessenek a mosdóba, és szerinte a gyerekeknek több szabadságra van szükségük, mint amennyit az iskolai rendszer biztosít.

Clark úgy véli, hogy a gyerekek otthon, szabadon jobban ki tudják élni energiáikat, és nem kell egész nap egy tanteremben ülniük. Azt is hozzátette, hogy a gyerekek a nagyvilágban többet tanulhatnak meg, mint egy tanteremben, és hogy a modern eszközök, mint a számológép és a Google, megkönnyítik a tanulást.

A szépségipari vállalkozóként dolgozó Clark kész lenne havonta 4-500 fontot (179-224 ezer forintot) fizetni lányai magánoktatására. Elmondása szerint a lányai sütni tanulnak a nagymamájukkal és úszásoktatásra is járnak, így új élményeket szerezhetnek.

Clark hangsúlyozta, hogy az írás, az olvasás és a jó szociális készségek fontosak, de szerinte nem szükséges túl sok időt a tanulásra fordítani. Azt is megjegyezte, hogy ő maga nem rendelkezik érettségivel, de ennek ellenére sikeres vállalkozást tud vezetni.

: via Daily Mail