Deutsch Tamás nem vesz részt a Partizán vitájában

Deutsch Tamás, a kormánypárti EP-listavezető, interjút adott a Mandinernek, amelyben kifejtette, miért nem kíván részt venni a Partizán vitáján.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, hogy bár fontosnak tartja a vitát és "viszket a tenyere", nem tekinti a Partizánt sajtóorgánumnak, hanem egy "közepes hatékonysággal működő dollárbaloldali aktivistaszervezetnek", amely a dollárbaloldal kampányának szervezésével foglalkozik. Kijelentette, hogy nem kíván részt venni a riválisok kampányában, és nem szeretné, ha a "dollármédia" - ideértve a 444-et, a Telexet, a HVG-t, a 24.hu-t, az RTL-t és a Partizánt - gondolkodna helyette. Az ATV-t azonban nem sorolja a dollármédiák közé, és a közmédia kezdeményezésére igent mondana egy vitára.

A politikus továbbá elmondta, hogy nem "brüsszeli főispánnak készül", hanem lelkes híve Orbán Viktor március 15-én megfogalmazott elképzelésének, amely szerint erősíteni kell a magyar érdekképviseletet az uniós intézményekben, és "egyszer és mindenkorra fel kell számolnunk a nemzeti szuverenitásunkkal szembeni támadásokat".

Deutsch Tamás mellett Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője is távol marad a Partizán péntek esti vitájától.

: Telex