Czutor Zoltán és az életközepi válság: saját értelmet kell találnunk

Czutor Zoltán, a zenész, a Reggeli műsor vendégeként beszélt arról, hogy nyolc évvel ezelőtt, 47 éves korában életközepi válságot élt át. Egy barátjával folytatott beszélgetés során kapott tanácsot, ami segített neki újra értelmet találni az életében.

Czutor elmesélte, hogy egy éjszakai pecázás alkalmával panaszkodott barátjának, hogy élete értelmetlennek tűnik, és semmi, amit tesz, nem marad meg az utókor számára. Barátja ekkor rávilágított, hogy az élet értelmét nekünk magunknak kell megteremtenünk, nem várhatjuk el másoktól, hogy ezt megtegyék helyettünk.

Az énekes szerint nem szabad azon nyöszörögni, hogy mi az élet értelme, hanem minden pillanatban magunknak kell értelmet találnunk. Úgy véli, hogy az élettel kapcsolatos hozzáállásunk is meghatározó: ha csak kapni akarunk, az boldogtalansághoz vezethet, míg ha adni szeretnénk, az boldogságot hozhat.

Czutor hangsúlyozta, hogy fontos figyelni a környezetünkben lévő emberekre, különösen a szeretteinkre és barátainkra, hogy észrevegyük, ha valakinek segítségre van szüksége a perspektívák megtalálásában. Egy jó beszélgetés sokat segíthet, ahogy az ő esetében is történt.