A Waberer's első negyedéves teljesítményének elemzése a Concorde szerint

A Concorde Elemzőház közzétette a Waberer's legfrissebb, első negyedéves pénzügyi eredményeinek elemzését, fenntartva a részvényre vonatkozó vételi ajánlását és célárát.

A Waberer's International Nyrt. jelentős bevételnövekedést ért el az idei év első három hónapjában, 196,7 millió eurós bevétellel, ami új negyedéves rekordot jelent a cég számára. Az EBIT 8,5 millió euró volt, amelyet a szerződéses logisztikai és biztosítási szegmensek eredményességének javulása támogatott. A Concorde elemzése szerint, bár a negyedéves EBIT csökkenést mutatott, a következő negyedévekben várhatóan javulni fog a nyereség.

A vállalat vezetősége megerősítette, hogy a 2024-es pénzügyi évre vonatkozóan továbbra is 40 millió euró feletti EBIT-előrejelzést tartanak fenn, mivel az átmeneti lassulás ellenére is növekvő működési eredményeket várnak.

A Waberer's szegmenseinek teljesítménye vegyes képet mutat. Az RCL szegmens EBIT-je 15 százalékkal, 4,6 millió euróra nőtt, ami az ügyfélszerzéseknek köszönhető, míg az ITS szegmens EBIT-je jelentősen, -2,0 millió euróra csökkent az előző év azonos időszakához képest. A biztosítási szegmens viszont rekord EBIT eredményt ért el, 5,9 millió euróval, ami 9,5 százalékos növekedést jelent.

A társaság pénzügyi helyzetét illetően a jelentős CAPEX-ciklust követően a pénzügyi eladósodottság március végén elérhette a csúcsot, körülbelül 237 millió euróval, ami 2,5x-es nettó adósság/EBITDA arányt jelent. Emellett a Waberer's 120 forint osztalékot fog kifizetni június 25-én.

Az akvizíciós fejlemények között szerepel, hogy az ITS szegmensben a Waberer's lezárta a vasúti logisztikai PSP csoport felvásárlását, míg az RCL szegmensben az MDI felvásárlása sikeresen zárult le. A menedzsment utalt arra is, hogy a Posta Biztosító értékesítési folyamatának lezárása nyáron várható, amely növelheti a Waberer's eladósodottságát.

A Concorde Elemzőház a friss fejlemények fényében továbbra is vételre ajánlja a Waberer's részvényét, a célárát pedig 4 800 forinton hagyta. A részvény szerdai záróára 4030 forint volt, amihez képest a célár 19,1 százalékos felértékelődési potenciált jelent.