A céges taxizás trendjei és kilátásai

A taxiszolgáltatók piacán tapasztalható növekedés után az idei évben visszafogottabb, de továbbra is pozitív elmozdulás várható. A szerdai napokon a legtöbb üzleti jellegű fuvarra kerül sor, míg nyáron csökken a céges utazások száma.

A társaság közleménye alapján a májusi és júniusi időszakban, valamint novemberben és decemberben kiemelkedően magas a céges utazások száma, amikor a legtöbb céges rendezvény zajlik, és ekkor akár 25 százalékos többletforgalom is lehet az átlaghoz képest.

A legaktívabb céges taxis utazók a tanácsadás, pénzügyi, IT, valamint a reklám és filmipar területéről érkeznek. A magyar munkavállalók mellett egyre több külföldi cég leányvállalatainak külföldi munkavállalói is igénybe veszik a taxiszolgáltatást.

A felsővezetők, tanácsadók, értékesítők és üzletkötők a leggyakoribb üzleti utazók, akik főként rövid, városon belüli utakra használják a szolgáltatást. Azonban a reptéri utak aránya is jelentősen nőtt a Covid hattérbe szorulása óta, míg az agglomerációba irányuló utazásokban csak alig észrevehető csökkenés tapasztalható.

Sabjányi László, a Bolt HTX Kft. ügyvezetője szerint az idei első negyedév tapasztalatai alapján a vállalat továbbra is magas kétszámjegyű növekedéssel számol a 2023-as évhez képest.