Megvan az első főcsoportdöntős az NBA rájátszásában

Az alapszakaszgyőztes Boston Celtics bejutott a keleti konferencia döntőjébe az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), miután az elődöntőben szerdán negyedszer is legyőzte a Cleveland Cavalierst.

A Celtics hazai pályán aratott 113–98-as győzelme során hat játékos is kétszámjegyű pontszámmal zárt, Al Horford és Jayson Tatum pedig dupla duplával járultak hozzá a sikerhez; előbbi 15, utóbbi 10 lepattanót szedett le. A Cleveland Cavalierst 4–1-es összesítéssel búcsúztató csapat ellenfele a keleti fináléban a New York Knicks vagy az Indiana Pacers lesz, előbbi csapat 3–2-re vezet a sorozatban. A hatodik meccs a magyar idő szerint szombat hajnalban kerül megrendezésre.

A nyugati konferenciában a Dallas Mavericks egy lépésre került a továbbjutástól, miután idegenben 104–92-re győzött az alapszakaszban főcsoportelső Oklahoma City Thunder otthonában. A mérkőzés kiemelkedő alakja a tripla duplát elérő Luka Doncic volt, aki 31 pontot, 11 gólpasszt és 10 lepattanót jegyzett, de emellett két társa is dupla duplával zárta a találkozót, Derrick Jones pedig pályafutása legjobb rájátszás-mérkőzését nyújtotta 19 ponttal. A sorozat hatodik mérkőzése vasárnap hajnalban lesz. A másik ágon a címvédő Denver Nuggets 0–2-ről fordítva 3–2-re vezet a Minnesota Timberwolves ellen, a következő összecsapás a magyar idő szerint péntek hajnalban várható.