A magyarok által legjobban várt nyári filmek toplistája

A Magyar Filmadatbázis felmérése alapján a magyar nézők már alig várják a nyári moziszezont, amely hagyományosan májustól szeptemberig tart. A legtöbb várakozást a Deadpool és a Rozsomák váltotta ki, de a lista más helyein is izgalmas folytatások és franchise-ok szerepelnek.

A mafab.hu által összeállított lista szerint a Deadpool és a Rozsomák vezeti a legjobban várt filmek TOP 10-es listáját. A nézők különösen az akció műfajt és annak különböző ötvözeteit részesítik előnyben, mint például a sci-fi (Majmok bolygója), a vígjáték (A kaszkadőr), vagy a szuperhős zsáner (Deadpool és Rozsomák) .

A Deadpool és Rozsomák, amely Shawn Levy rendezésében és Ryan Reynolds főszereplésével július 25-én kerül a mozikba, a Deadpool 2 folytatása, és a Marvel-moziuniverzummal is összefonódik .

A második helyen a Majmok bolygója: A birodalom című film áll, amely egy új, zsarnoki majomvezér és egy fiatal majom történetét meséli el, akik egy harmonikus világban élnek több nemzedékkel Caesar után .

A harmadik helyezett a Furiosa: A Mad Max Saga, amely május 23-án érkezik a mozikba, és Anya Taylor-Joy főszereplésével mutatja be a Mad Max: A harag útja világát 45 évvel korábban .

A negyedik helyen a Bad Boys franchise negyedik része, a Bad Boys: Mindent vagy többet szerepel, melyben Will Smith és Martin Lawrence visszatérnek, és június 6-án debütálnak a mozikban .

Az ötödik helyen az Agymanók 2 áll, amely június 13-án mutatkozik be, és a Disney és a Pixar közös filmjében Riley tinédzserkori érzelmeit követhetjük nyomon .

A hatodik helyre a Gru 4 került, amely július 2-án érkezik a mozikba, és a mozitörténelem egyik legjövedelmezőbb animációs sorozatának új fejezetét hozza el .

A hetedik helyen a Beverly Hills-i zsaru IV. áll, amely július 3-ától a Netflixen lesz elérhető, és Eddie Murphy visszatér Axel Foley szerepében .

A nyolcadik helyen a Borderlands című film áll, amely egy videojáték adaptációja, és augusztus 8-án kerül a mozikba .

A kilencedik helyen az Alien: Romulus szerepel, amely augusztus 15-i premierjével ígér hátborzongató élményt Ridley Scott producer és Fede Alvarez rendező közreműködésével .

A lista végén a május elején debütált A kaszkadőr zárja a sort, amely az egyetlen nem franchise vagy videojáték adaptáció a listán, Ryan Goslinggal a főszerepben .