Új Mad Max film érkezik a mozikba

A Warner Bros. által közzétett videó alapján az új "Mad Max" film, a franchise ötödik része, nem fog csalódást okozni a járművek szerelmeseinek.

Ebben a hónapban kerül a mozikba az új “Mad Max” film, amely a franchise ötödik része lesz. A "Furiosa: Történet a Mad Maxből" címmel érkező alkotás a 2015-ös "Mad Max: Fury Road" előzménytörténetét dolgozza fel, és Imperator Furiosa korai éveit mutatja be, akit korábban Charlize Theron alakított. A történet körülbelül 15 évnyi időszakot ölel fel, és az új főellenség, Dementus személyében Chris Hemsworth tűnik fel.

A filmvásznon megjelenő járművek között szerepel egy frissített változatban a War Rig, amelyet Furiosa vezet, és amely egy Kenworth W900-as teherautón alapul. Dementus egy sor járművel, köztük egy hárommotoros harciszekeret is vezet, amely az ókori Róma harci szekereihez hasonlít, de itt motorok húzzák.

A járművek közül kiemelkedik a Six Foot nevű monster truck, amely egy Mack DM-800-asból lett átalakítva, és valószínűleg Dementus gyűjteményének legfontosabb darabja. A Warner Bros. által közzétett videó ízelítőt ad a látványos járművekről, amelyek a Mad Max filmekben mindig is fontos szerepet töltöttek be.

A Furiosa története során kiderül, hogy hogyan került Halhatlan Joe-hoz, hogyan veszítette el a bal karját, és azt is megtudjuk, hogy rengeteg harag és bosszúvágy vezérli őt. A film új antihős karakterével, Dementus-szal is megismerkedhetünk, akit Chris Hemsworth alakít. Hemsworth karaktere kegyetlen, rettenthetetlen, és szemrebbenés nélkül gyilkol, ám ugyanakkor nagydumás és kissé infantilis, ami a színész játékának köszönhetően működik a filmben.

Furiosa karakterét Anya Taylor-Joy kapta, aki kevés szavakkal, de annál inkább kifejező tekintetekkel és tettekkel ábrázolja a súlyos borzalmakat átélt fiatal lány érzéseit. A Furiosa május 23-ától látható a hazai mozikban, és bár a látvány továbbra is elképesztő, a film nem mutat újat a "Mad Max: Fury Road"-hoz képest, így a nézőknek nem szabad olyan korszakalkotó műre számítaniuk, mint A harag útja volt.

Furiosa: Történet a Mad Maxből

  • Magyarországi premier: 2024. május 23.
  • Játékidő: 148 perc
  • Rendező: George Miller
  • Író: George Miller, Byron Kennedy
  • Főszereplők: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke