A Seat Leon megújult változata

A Volkswagen konszernhez tartozó spanyol márka, a Seat bemutatta a népszerű kompakt modell, a Leon frissített változatát, amely mostantól 100 kilométer feletti elektromos hatótávval is rendelkezik.

A VW konszern spanyol márkája, a Seat időszerűnek találta a népszerű Leon modell frissítését. A Volkswagen nemrégiben végzett ráncfelvarrást a Golf 8-as modelljén, így várható volt, hogy a Leon is megújul. A legújabb Leon változat külső megjelenése alapvetően változatlan maradt, csupán az opcionális mátrix LED-fényszóró jelent újdonságot.

Az utastérben azonban számos modernizációt találunk. A műszerfalat egy új, 10,25 colos digitális műszeregység és egy 10,4-12,9 colos infotainment kijelző egészíti ki. Emellett nem hagyhatjuk figyelmen kívül a 15 W-ra növelt teljesítményű és immár hűtött vezeték nélküli telefontöltőt sem.

A motorpalettán is történtek változások. Az 1 literes 3 hengeres turbós benzinmotor helyét az 1,5 literes 4 hengeres turbós egység 115 lóerős és 220 Nm-es verziója veszi át, melyhez hatfokozatú kézi váltó társul.

A 48 V-os lágyhibrid technológiával kiegészített 1,5 literes benzines változat 115, illetve 150 lóerős kivitelben érhető el, és hétfokozatú DSG automata váltóval van felszerelve.

A Leon kínálatában helyet kapott egy új plugin hibrid hajtáslánc is, amely egy 1,5 literes benzinmotorra épül, és 204 lóerős teljesítményt nyújt. A zöld rendszámos változat 19,7 kWh kapacitású akkumulátorával több mint 100 kilométeres elektromos hatótávot ígér.

Magyarországon a kombi változat a legnépszerűbb a Seat Leonok között. A spanyolországi Martorellben gyártott ötajtós és kombi változatok árait egyelőre nem közölték.