A HVG Állásbörze sikere és a pénzügyi karrier lehetőségei

Több ezer látogató, száznál több kiállító cég, és számos állásajánlat jellemezte az idei HVG Állásbörzét, amely ismét nagy sikerrel zárult. A pénzügyi terület karrierlehetőségei kiemelt figyelmet kaptak, a szakértők szerint ez a szektor válságálló és időtálló.

Április 19-én ért véget a HVG Állásbörze, amely az ország legnagyobb élő karrierfórumaként szolgál. A Papp László Budapest Sportarénában két nap alatt több ezren kerestek kapcsolatot a több mint száz munkaadóval, és az online állásbörzén is nagy volt az érdeklődés. A látogatók számos álláskeresést segítő szolgáltatást vehettek igénybe, mint például a CV-tanácsadás vagy az állásinterjúra való felkészítés.

A rendezvényen számos előadásra került sor, amelyek közül a pénzügyi karrier lehetőségeiről szóló beszélgetés különösen érdekes volt. A pénzügyi szakemberekre mind vállalati, mind tanácsadó oldalon nagy szükség van, és a terület lehetőséget nyújt nemzetközi karrier építésére is. Szűcs Márta, a PwC Magyarország cégtársa szerint a pénzügyi területen dolgozók folyamatosan tanulnak, és harminc év tapasztalattal is új dolgokat sajátíthatnak el.

Szegő Dávid, a Mazars outsourcing üzletág vezetője kiemelte, hogy a szakemberhiány miatt a nagy cégeknél számos lehetőség áll nyitva a fiatalok előtt. Kalocsai Zsolt, a RSM Hungary vezérigazgatója szerint a könyvvizsgálói világ sokszínű, és a kiválasztásnál az emberi kvalitásokat helyezik előtérbe.

Tancsa Zoltán, a Deloitte Magyarország adó- és jogi tanácsadási üzletág vezető partnere a munkahelyi csapatok fontosságát hangsúlyozta. Lambert Zoltán, a WTS Klient ügyvezetője szerint a pályakezdők tehetségesek, és a különböző generációk a vállalatoknál kiegészítik egymást. Rózsai Rezső, a KPMG vezérigazgatója hozzátette, hogy a munkatársak olyan feladatokat kapnak, amelyekkel hasznosnak érzik magukat és hozzájárulnak a társadalmilag fontos kérdésekhez, mint például az ESG.

A beszélgetés során szó esett a home office lehetőségekről, a hosszú távú karrierpályáról, a kisgyermekes anyukák támogatásáról, valamint arról, hogy a nők is elérhetik a felsővezetői pozíciókat.

Az ősszel megrendezésre kerülő következő HVG Állásbörzén a szervezők ismét számos álláskeresőt és karrierváltásra nyitott szakembert várnak szakmai programokkal és hasznos előadásokkal.