A Delta Technologies részvényeinek emelkedése

A Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön jelentős forgalom mellett emelkedtek a Delta Technologies részvényei, és a cég részvényárfolyama 2022 januárja óta a legmagasabb szintre nőtt.

A részvények árfolyamának emelkedése mögött több tényező is állhat. Bodzási Gergely, a Delta Technologies gazdasági vezérigazgató-helyettese szerint a befektetők most kezdik árazni az elmúlt hónapokban bejelentett ötéves növekedési stratégiát és az első féléves eredményeket, amelyek meghaladták az előzetes terveket. Ezenkívül a tavalyi év második felében végrehajtott tőkebevonásnak sem volt még árfolyamhatása.

A közelmúltban az internetes felületeken felmerült spekulációk is hozzájárulhattak az árfolyam emelkedéséhez. Ezek a spekulációk a múlt heti közgyűlésen jóváhagyott saját részvény vásárlásával kapcsolatosak, bár ezzel kapcsolatban még nincsenek konkrétumok.

A Delta részvényeinek árfolyama csütörtökön közel 10 százalékos pluszban zárt, és ezzel az árfolyam 2022. január eleje óta a legmagasabb szintre emelkedett.

A forgalom tekintetében a cég részvényei csütörtökön közel 329 millió forint értékben cseréltek gazdát, ami jelentősen meghaladja az elmúlt 30 kereskedési nap 134,55 millió forintos átlagforgalmát. Ezzel a Delta a Budapesti Értéktőzsdén a hatodik legforgalmasabb részvény volt a csütörtöki napon.

A Magyar Telekom lemondta a május 23-ra tervezett részvény-visszavásárlási aukcióját egy uniós rendelet módosítására hivatkozva, ami befolyásolhatja a piaci hangulatot és a befektetői döntéseket a Budapesti Értéktőzsdén. A változások a befektetési vállalkozásokra vonatkozó kereskedési kötelezettség technikai szabályait érintik, és ez ellehetetleníti a Budapesti Értéktőzsde MMTS1 aukciós kereskedési rendszerének használatát a tervezett részvény-visszavásárlási aukció megvalósítására, valamint az UniCredit Bank Hungary Zrt., mint megbízott ajánlattevő közreműködését. A Magyar Telekom továbbra is elkötelezett a részvény-visszavásárlás mellett, és vizsgálja a megvalósítás időzítését és módját.