Zivatarokra figyelmeztetnek több megyében

Az ország keleti részén több helyen zivatarokra kell számítani, amelyek erős széllel és akár jégesővel is járhatnak. A záporok ellenére a tavaszias meleg megmarad, a hőmérséklet elérheti a 24 fokot.

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, de délután délnyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Az északkeleti és keleti területeken záporok és zivatarok alakulhatnak ki. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkülhet, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 24 fok között alakulhat, míg késő estére 10 és 18 fok közé hűlhet a levegő.

A nappali záporok és zivatarok estére megszűnnek, a gomolyfelhők feloszlanak. Délkeleti, keleti szél helyenként megélénkülhet, és a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között várható, de az északkeleti tájakon ennél is hűvösebb lehet.

Szerdán a déli óráktól estig főként az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység térségében, valamint délkeleten zivatarok várhatók. A MET szerint ezekből a zivatarokból néhol viharos széllökések (~55-65 km/h), esetleg apró szemű jég is előfordulhat.