Üvegszilánkok és fém darabok az iregszemcsei kisiskolások ételében

Az iregszemcsei kisiskolások és óvodások ételében üvegszilánkokat és fém edénysúroló darabját találtak, ami miatt bezárták a helyi önkormányzati főzőkonyhát. Az üzemeltető szerint szándékos károkozás állhat a háttérben.

A Privátkopó bűnügyi portál értesülései alapján az esetek május elején történtek, amikor több alkalommal is veszélyes tárgyak kerültek az ételekbe Tolna megyében, Iregszemcsén.

  1. május 2-án az iregszemcsei Göllesz Viktor Általános Iskola alsós diákjainak ételében üvegdarabokat fedeztek fel, és ugyanazon a napon egy óvodai dolgozó ételéből sürgősségi ellátás során távolítottak el egy üvegszilánkot.

A következő napon, május 3-án egy óvodás gyermek szájából egy fém dörzsi edénysúroló darabját szedte ki az óvodapedagógus, amely szintén a helyi főzőkonyhából származó ételből került elő.

Az Atroplusz Kft. ügyvezetője, Kulcsár Gábor szerint az elmúlt két hét történései miatt nem maradt más választás, mint a főzőkonyha bezárása. Az ügyvezető szándékosságot és előre kitervelt károkozást sejt a történtek mögött.

Az ügy kapcsán a Tamási Rendőrkapitányság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is eljárást indított.