Kegyetlen szülők miatt halt meg a két éves kisfiú

Vas vármegyei szülők kegyetlensége és hanyagsága okozta saját két éves gyermekük halálát. A bíróság súlyos büntetést szabott ki rájuk.

Embertelen körülmények között nevelték gyermekeiket azok a szülők, akiknek két éves kisfia a családi elhanyagolás és bántalmazás következtében vesztette életét. Az ügyészség közleménye szerint a házaspár öt gyermekéből négyet egy piszkos, szeméttelel, vizelettel és széklettel teli szobába zárva tartottak éjszakára, ahol mindannyian egyetlen ágyat kellett megosztaniuk.

A legfiatalabb gyermek, a két éves kisfiú, gyakran az ágyról leesve, ruhátlanul töltötte az éjszakát a padlón. A szülők nemcsak hogy elhanyagolták, de rendszeresen bántalmazták is, ami miatt a gyermek testi és szellemi fejlődése jelentősen visszaesett. A kisfiú végül gennyes tüdőgyulladást kapott, de a szülők még ekkor sem fordultak orvosi segítséghez. A gyermek rövid időn belül elhunyt, halálát a szülők csak a következő nap délelőtt észlelték.

A bíróság az anyát 18, az apát 16 év fegyházbüntetésre ítélte, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt. A szülők feltételes szabadságra nem bocsáthatóak, kiskorúakkal kapcsolatos foglalkozásoktól eltiltották őket, és szülői felügyeleti jogukat a bíróság a gyermekeik vonatkozásában megszüntette.