Kisújszállási polgármesteri választás

Kisújszálláson polgármester-váltás közeleg, Kecze István távozik a posztról, ahol 2006 óta szolgál. A városban, ahol az elmúlt választáson a Fidesz-Nagykun Polgári Kör jelöltjei domináltak, most két jelölt verseng a polgármesteri címért.

Kisújszállás városában, mely Szolnoktól keletre helyezkedik el és körülbelül 10 ezer lakost számlál, változások előtt áll. A 2006 óta hivatalban lévő polgármester, Kecze István, aki a Fidesz-Nagykun Polgári Kör színeiben háromszor is győzedelmeskedett a választásokon, legutóbb 66 százalékos támogatottsággal, most leköszön a tisztségéről.

A polgármesteri székért ezúttal két jelölt indul harcba. Máthé Zsoltot a Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik és a Magyar Szocialista Párt (MSZP) támogatja. A másik jelölt, Szűcs Tamás, a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és a Nagykun Polgári Kör jelöltjeként indul a versenyben. Azonban a választási küzdelem új szereplője is felbukkant, Magyar Péter, aki egy független jelöltként kampányol a Fidesz és a DK ellen.

Szűcs Tamás neve nem ismeretlen a közéletben, hiszen ő a FradiMédia főszerkesztője is egyben. Jelöltségét 2021. február 24-én tette közzé a Facebookon, és köszönetet mondott támogatásáért Kubatov Gábornak, a Ferencvárosi Torna Club elnökének és a Fidesz pártigazgatójának, valamint F. Kovács Sándor országgyűlési képviselőnek és a jelenlegi polgármesternek, Kecze Istvánnak.