VV Fanni hivatalosan halottnak nyilvánítva

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hét év elteltével hivatalosan is halottnak nyilvánította Novozánszki Fannit, a ValóVilág egykori résztvevőjét. Fanni 2017-ben tűnt el albérletéből, és bár a holttestét nem találták meg, a bíróság szerint bűncselekmény áldozata lett. B. László a vádak szerint brutálisan bántalmazta a lányt, aki a támadás következtében életét vesztette. A férfi ezután a holttestet egy bérautó csomagtartójába rejtette, majd a Dunába dobta Szalkszentmártonnál.

B. László-t tavaly májusban ítélték el 20 év fegyházra a gyilkosságért, és az ítélet ellen nincs lehetőség fellebbezésre. Az első fokon életfogytiglanra ítélték, de később a büntetést 20 évre csökkentették, azzal a lehetőséggel, hogy a büntetés kétharmadának letöltését követően feltételes szabadságra bocsátható. A bíróság mostani döntésével Fanni családja hozzáférhet az örökségéhez, és rendezheti banki ügyeit. A család jogi képviselője, Dr. Lichy József szerint, bár a jogi procedúrának vége, „azt soha nem felejthetjük el, hogy Fanni holteste a mai napig nem került elő”.

A család megkönnyebbülten fogadta a döntést, mivel így végre eltemethetik Fannit, és síremléket állíthatnak neki. A tragikus események ellenére Fanni emléke tovább él, és a bírósági döntés lehetővé teszi, hogy méltó módon búcsúzhassanak el tőle.

A vád szerint B. László 2017 őszén megtudta, hogy Fanni a megtakarított pénzét a lakásában tartja, és elhatározta, hogy akár erőszakos úton is megszerzi azt. Találkozót beszéltek meg, miután a férfi a mobilján rákeresett a „bódító szer, bódító szerek” kifejezésekre. Amikor este találkoztak, a bántalmazása következtében Fanni meghalt. Szembesülve tettével, B. László elhatározta, hogy azt a látszatot fogja kelteni, hogy Fanni elutazott. Magához vette az okmányait, bőröndbe pakolta néhány ruhadarabját, és a lakáskulcsát is elvette. A nő dolgait az autóba tette, a holttestet a csomagtartóba rejtette, majd felvett egy utast, és Siófokra ment. Másnap reggel Szalkszetmártonra a régi kompátkelőhöz hajtott, és a holttestet a Dunába dobta.

B. László az ügy kezdetétől fogva azt állította, nem ölte meg Novozánszki Fannit, sőt segíteni érkezett a lány dunaparti lakásába, ahová Fanni barátnője, B. Erika hívta, mondván, Fanni alkoholt és kábítószert fogyasztott, és rosszul van. Készült viszont olyan kamerafelvétel, ami azt mutatja, hogy a férfi hurcolta le a lány elernyedt testét a mélygarázsba.

B. László korábban elismerte bűnrészességét, de állítása szerint az ő feladata csak annyi volt, hogy átadja az eszméletlen lány testét két másik férfinak.