Ügyvéd aludt el védence vallomásának idején

Egy ügyvédnőt felmentettek a kötelezettségszegés vádja alól, miután elszundított egy virtuális meghallgatáson, amelyen ügyfele tanúvallomását kellett volna meghallgatnia.

Ramya Nagesh, aki egy online meghallgatáson vett részt a koronavírus-járvány idején, körülbelül két órát aludt a stockporti Holiday Inn Express szállodában, miközben ügyfele tanúvallomását kellett volna hallgatnia. A meghallgatásra a szállodából kapcsolódott be, de 15 perces késéssel érkezett, mert elaludt. Nagesh azt állította, hogy a vizsgálat 45 perces szünetében evett sült burgonyát, és ezután szundított el.

Amikor felébredt, már negyedórás késésben volt, de szerencséjére a halottkém többször is eltolta a kezdési időpontot. Ennek ellenére Nagesh kamerája ki volt kapcsolva a meghallgatás alatt, és telefonon, SMS-ben, valamint e-mailben is elérhetetlen volt.

Az ügyvédnő először internetes hibára hivatkozott, de később elismerte, hogy elvesztette az időérzékét, és azt hitte, csak 10 percig aludt. Később azt mondta, hogy „túlzott álmosságban” szenvedett, amelyet a hosszan tartó koronavírus-fertőzés, a D-vitamin-hiány és a rossz álmokkal járó alvászavar okozott.

A fegyelmi bíróság elfogadta Nagesh érvelését, és így végül felmentették a szakmai kötelességszegés vádja alól. A törvényszék indoklása szerint Nagesh egészségügyi állapota indokolta, hogy nem tudott teljes mértékben részt venni a vizsgálatban. A bíróság „teljesen megbízható, őszinte és hiteles tanúnak” minősítette az ügyvédnőt, aki bocsánatot kért és vállalta a felelősséget magatartásáért.

Érdekesség, hogy Nagesh korábban egy könyvet is írt az alvajárásról, ami különös színt ad az esetnek.