"Még soha, senkit nem szerettem ennyire" - élete szerelmét veszítette el Tunyogi Bernadett

Tunyogi Bernadett élete nagy szerelmét, Soponyai Gézát veszítette el, aki a Balaton és a balatoni vitorlázás ikonjaként volt ismert. A szomorú hír május 6-án vált ismertté, amikor bejelentették, hogy Sopi - ahogy sokan hívták - hajnalban elhunyt.

A színésznő és férje, Soponyai Géza 2018 szeptemberében kötötték össze az életüket, és hat évig élvezhették a közös életet, mielőtt Bernadettnek 70 éves korában örökre búcsút kellett intenie szeretett férjének. A kapcsolatuk egy nőknek rendezett vitorlásversenyen kezdődött, ahol mindketten részt vettek, hiszen a vitorlázás iránti szeretetük hozta őket össze.

Bernadett és Sopi esküvője éppen tíz évvel azután történt, hogy az énekesnő édesapja, Tunyogi Péter elhunyt. Bernadett úgy érezte, hogy édesapja segített neki Gézával való találkozásban, és hogy ő küldte neki férjét.

A színésznő a megismerkedésükről mesélve elárulta, hogy Koós Réka hívta el őt a Kék Harisnya nevű vitorlás versenyre, ahol találkozott Gézával Balatonkenesén. Sopi feltűnően gyakran kereste a társaságát, és bár Bernadett eleinte hűvösen viselkedett vele, később mégis érdeklődni kezdett iránta. Két hétig tartó telefonbeszélgetések után az első személyes találkozón össze is jöttek.

Az eljegyzésük is mesésre sikerült: Géza egy rózsacsokorral érkezett haza, és vacsorázni hívta Bernadettet. A színésznő otthon maradt volna, de végül főzött vacsorát, és amikor Géza arra kérte, számolja meg a virágok szálait, egy eljegyzési gyűrűt talált a csokorban. Öt perc gondolkodás után igent mondott.

Bernadett az esküvő előtt arról áradozott, hogy megtiszteltetés számára, hogy egy ilyen csodás férfi felesége lehet. A korkülönbség őket nem zavarta, hiszen Géza sportos és lendületes volt, és Bernadett szerint ő megváltoztatta az életét, mivel még soha, senkit nem szeretett ennyire.

Sopi halálának pontos okát egyelőre nem ismerjük, de az biztos, hogy néhány héttel korábban még lelkesen készült az idei vitorlás szezonra. Utolsó bejegyzésében arról írt, hogy az idei szezon lesz élete legkülönlegesebb vitorlázószezonja, ami miatt senki sem számított a tragikus halálhírére.