„Gergő, te egy szar ember vagy, aki a fiaimat meg akarod ölni” – őrjöng egy apuka a Magyar Nemzetben

Tóth Tamás Antal, a Magyar Nemzet publicistája, élesen bírálta Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét, aki szerinte háborúba akarja küldeni a fiatalokat.

Tóth Tamás Antal, aki korábban a Tények műsorának volt a második embere, most egy apa szemszögéből írva fejezte ki aggodalmát a Magyar Nemzetben. A cikkében azt állítja, hogy Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere háborúba akarja hajtani a fiatalokat, köztük a saját huszonéves fiait is. Tóth szerint Karácsony egy évvel ezelőtt az ATV-ben olyan kijelentéseket tett, amelyek háborús uszításnak minősülhetnek.

A cikkíró emlékeztet arra, hogy Karácsony Gergely pontosította korábbi állítását, miszerint nem állunk háborúban Oroszországgal, de a szankciós listán szereplő országgal nehéz megállapodni. Tóth Tamás Antal szerint ezek a szavak elfogadhatatlanok, és nem hajlandó hagyni, hogy a politikusok, köztük Karácsony, vagy akár Emmanuel Macron francia elnök, az ő gyermekeit háborúba küldjék.

A szerző továbbá kifejti, hogy milyen következményekkel járna, ha Oroszország atombombát vetne be Magyarország ellen, és ezt a Magyar Nemzet korábban részletesen is kifejtette. Tóth Tamás Antal a cikk végén ismételten kifejezi felháborodását Karácsony Gergely kijelentései miatt, és személyes támadásként értékeli azokat.

A cikkben szerepel egy korábbi esemény is, amikor David Pressman amerikai nagykövet látogatást tett az Országházban, és Tóth Tamás Antal ezt a szovjet megszálláshoz hasonlította. A Magyar Nemzet publicistái egyébként is erős hangvételű írásokkal jelentkeznek mostanában, például Ágoston Balázs az Európai Uniót elnyomó szuperállamként jellemezte egy korábbi cikkében.