Mobiltantermek és konténeriskola telepítése több tankerületben

A kormányrendelet értelmében tizenegy tankerületben mobiltantermeket helyeznek üzembe, és Monorra egy teljes konténeriskolát telepítenek a férőhelybővítés érdekében.

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent „Egyes köznevelési intézmények halaszthatatlan férőhelybővítési igényeihez szükséges forrásbiztosításról” című kormányrendelet alapján az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt dokumentum szerint a Klebelsberg Központ ideiglenes férőhelybővítés céljából mobiltantermeket, valamint egy teljes konténeriskolát is létesít.

A projekt megvalósításához az állam 4 milliárd 86 millió 950 ezer forint többletforrást biztosít, amely magában foglalja a közbeszerzési eljárás díját is. A mobiltantermek a Dunakeszi, Érdi, Győri, Hajdúböszörményi, Jászberényi, Kelet-Pesti, Mátészalkai, Salgótarjáni, Tatabányai, Váci és a Veszprémi tankerületekben kerülnek telepítésre.

A győri és váci tankerületek kapják a legnagyobb forrást a bővítésre, előbbi 312 500 ezer forintot, utóbbi 369 150 ezer forintot, míg a Dunakeszi tankerület csupán körülbelül 65 ezer forintot kap. A Monori tankerületi központban telepítendő teljes konténeriskola költségvetése közel 2,5 milliárd forintra rúg. Továbbá, a Vác, Szigetszentmiklós és Érd tankerületekben iskolafelújításokra kerül sor a kapacitásbővítés érdekében, összesen 313 millió 640 ezer forint értékben. A felújítási projekteket Pintér Sándor belügyminiszter felügyeli.