Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdai tájékoztatása szerint több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán.

Szegedről Budapestre tartott a magyar kisteherautó, amikor a pénzügyőrök észrevették, hogy a jármű szemmel láthatóan túlsúllyal közlekedik. A kecskeméti járőrök az M5-ös autópályáról lekísérték ellenőrizni, ahol kiderült, hogy a jármű súlya a megengedett 3,5 tonna helyett több mint 5 tonna volt. A rakteret átvizsgálva 2587 kilogramm csontos csirkemell került elő, melyeket hűtés nélkül szállítottak, hiszen a hűtőberendezés nem volt bekapcsolva és a hőmérő 21,5 Celsius-fokot mutatott.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársait azonnal értesítették, akik elrendelték a húsok zár alá vételét és megsemmisítését. A sofőr elismerte, hogy tudatosan indult útnak túlsúlyos járművel, és ő maga kapcsolta ki a hűtőberendezést a felrakodás után.

A túlsúly és a hűtés hiánya miatt közigazgatási eljárást indítottak a sofőrrel szemben, aki több mint félmillió forint bírságra számíthat. A pénzügyőrök gyors intézkedésének köszönhetően ez a hús már nem kerül a magyarországi fogyasztók asztalára.