Megszólalt a kemecsei általános iskolában összevert kisfiú

Még a nyíregyházi kórházban lábadozik az a tízéves kisfiú, akit brutálisan megvertek az iskolatársai Kemecsén. A fiú azt mondta, haragszik a támadó lányokra, és bár már jobban van, álmában elő szoktak jönni a rossz emlékek.

A kemecsei általános iskolában történt brutális eset kapcsán a nyíregyházi kórházban lábadozó kisfiú a Blikknek nyilatkozott. Elmondása szerint már jobban érzi magát, esténként már nem szorul fájdalomcsillapítóra, de a műtét miatt még vannak fájdalmai, és lábra is tud állni. A támadás rossz emlékei azonban még gyakran visszatérnek álmában.

A fiút szünetben támadták meg hátulról négy kislány, akik a földre rántották, majd rúgni kezdték az iskola udvarán. A támadás következtében a fiún életmentő műtétet kellett végrehajtani, eltávolították a lépét. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A kisfiú édesapja a lapnak elmondta, hogy fia szeptembertől új iskolába fog járni, és már a húgát és az unokatestvérét is kivették a kemecsei iskolából. Az édesapa szerint fia ötéves kora óta focizik, és aggódnak, hogy a sportot nem fogja tudni olyan intenzitással folytatni, mint korábban. A fiún még egy gyulladást kezelnek, de utána hazatérhet.

A református egyház fenntartásában működő iskola elismerte az egyik szünetben történteket, és belső vizsgálatot indított. A bántalmazó lányokról annyit közöltek, hogy 10–12 évesek, és az iskola igazgatója már beszélgetett velük a várható következményekről. Az intézmény nem adott tájékoztatást arról, hogy a lányok a jövőben is az iskola tanulói maradhatnak-e.