Filléres házi hámlasztók tavaszra

Tavasszal nemcsak diétába kezdünk, hanem a bőrünk megújítása is fontos lehet, különösen a hideg időjárás után. A hámlasztás egy hatékony módszer a bőr frissítésére, amit otthon is elvégezhetünk, anélkül, hogy drága termékekre költenénk.

A hámlasztás során figyeljünk arra, hogy ez a folyamat nem kíméli a bőrt, ezért olyan napot válasszunk a kezelésre, amikor nem kell sok emberrel találkoznunk. A hámlasztó kencék alkalmazása után a bőr kipirosodhat, ezért időt kell hagynunk a bőr megnyugvására. A kezelés előtt alaposan tisztítsuk meg a bőrünket, és csak teljesen száraz felületre vigyük fel a kiválasztott házi hámlasztót.

Almás hámlasztó: Egy almát reszeljünk le, nyomkodjuk ki a levét, és keverjük össze egy nagy kanál joghurttal. Az alma levével átitatott vattapamacs segítségével töröljük át az arcunkat, majd vigyük fel az almás maszkot. A keverék enyhén csíphet, de ne hagyjuk rajta többet negyed óránál, majd mossuk le. Az alma és a joghurt savtartalma segít eltávolítani az elhalt hámsejteket.

Citromos hámlasztó: Zsíros bőrre ajánlott a citromos-cukros keverék. Friss citrom levét cukorral keverjük össze, és mielőtt a cukor elolvadna, vigyük fel a bőrre. Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be, majd öt perc után mossuk le. A citromsav és a cukor szemcséi együttesen hatékonyan hámlasztanak.

Kivis hámlasztó: Érzékeny bőr esetén óvatosan kell eljárni. Fél kivi és fél avokádó turmixolt keverékét finoman vigyük fel az arcra, és legfeljebb negyed óráig hagyjuk hatni. A kivi savtartalma enyhébb, mint a citromé, az avokádó pedig zsírtartalmával védi a bőrt, így az arc selymes lesz a kezelés után.

Érdekesség: A bőrünk felső szarurétege körülbelül 28 napos ciklusokban újul meg, de ez az idő előrehaladtával lelassul. A hámlasztás segíthet eltávolítani a rajta maradt hámsejteket, így a bőrünk nem válik durvává és fénytelenné, valamint a kozmetikumok is jobban felszívódnak.