A II. kerületi szemétcsata: Fideszes posztol, ellenzéki takarít

A II. kerületi politikai életben a szemét körüli helyzet váratlan fordulatot vett, amikor egy fideszes politikus által megörökített szemetet egy ellenzéki képviselőjelölt szedett össze.

A Fidesz II. kerületi szereplői között újabb érdekesség került napvilágra. Bozzay Kató, a párt önkormányzati képviselőjelöltje, a választópolgárokat éppen abba a Sparba buszoztatja, ahol családi vállalkozásuk trafikja található. A kerületben azonban nem ez az egyetlen esemény, ami felkeltette az érdeklődést. Gór Csaba, a Fidesz II. kerületi kompenzációs listáján szereplő politikus, aki az országgyűlési választáson Tordai Bencétől kapott ki, most a közösségi médiában osztott meg egy fotót a Pasaréten talált szemétről.

Fodor Fanni, az ellenzék képviselőjelöltje, azonban nem hagyta annyiban a dolgot. Ő maga szedte össze a szemetet, és természetesen ezt a tettét is megosztotta a közösségi médiában. A politikai üzenetek csatája a posztok alatt folytatódott. Gór Csaba szerint a kerület tisztaságának fenntartása az önkormányzat feladata, nem pedig az ott élő polgároké.

Az esemény kapcsán Őrsi Gergely, a kerület polgármestere is megszólalt, kiemelve, hogy a szemetet a posztolás után 22 perccel már eltávolították, és felhívta Gór figyelmét a Buda Appra és a Járókelőre, amelyek segítségével a köztéri szemetet be lehet jelenteni. Gór válaszában kiemelte, hogy a kerület lakói elkötelezettek a rend és tisztaság iránt, de szerinte nem tőlük kellene elvárni a közterek rendben tartását.

Gór korábban is került már hasonló helyzetbe, amikor a hidegkúti régi temető környékén talált szemetet szintén a közösségi médiában tette közzé, később azonban kiderült, hogy az ott dolgozó önkéntesek az önkormányzat szervezésében végeztek munkát.

A II. kerületi szemétcsata tanulsága pedig az lehet, hogy a közösségi médiában való posztolás mellett érdemes a valóságban is cselekedni, és a szemetet nem csak megörökíteni, hanem össze is szedni.