Szabó Győző a természetgyógyászat híve

Szabó Győző színész nemrég egy elvonuláson vett részt Tápióságon, ahol a népi gyógyászat különböző módszereit próbálta ki, többek között a léböjtkúrát és a piócaterápiát is.

Szabó Győző elmondása szerint az év nagy részében folyamatos munkában van, ezért időről időre szüksége van egy kis szünetre, hogy lelassuljon és feltöltődjön. "53 éves vagyok, szétpörögtem az eddigi életem: volt benne kábítószer, alkohol, meló, stressz" – nyilatkozta a színész.

A piócaterápiától korábban tartott, de végül kipróbálta, és pozitívan nyilatkozott róla. "A piócák nagyon érdekes lények, több ezer éve használják őket, a módszernek külön tudománya van. A kezelés az egész szervezetre jótékony hatású, egyszerre több problémát lehet kezelni vele" – magyarázta Szabó Győző.

A színész kifejezetten a természetgyógyászatban hisz, és úgy véli, hogy az sokkal hatékonyabb lehet számára, mint a hagyományos gyógyszerek. "Sokkal inkább hiszek a természetgyógyászatban, mint a gyógyszerekben!" – hangsúlyozta.

Szabó Győző a hot! magazinnak mesélte, hogy az elvonulás során túrázott, gyógyfüveshez ment, és komplex terápián vett részt, amit teljes identitásfrissítésnek és rebootnak élt meg. A színész azt is elmesélte, hogy nemsokára Olaszországba utazik, ahol egy kisvárosban két napig csak a patak partján fog ülni és hallgatni a zúgását, ami kikapcsolja és teljesen feltölti. Emellett a súlyával is próbálja rendben tartani a testét, hetente többször jár edzeni, és célja, hogy az emberek "simán letagadhatna tíz évet" mondjanak róla.