Vér nem folyt, de megkóstolta egymást Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs

Sopronban a SopronFesten zajlott élő podcastbeszélgetés során került sor Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs, a magyar média két ismert alakjának szócsatájára, amelyet kamerák is rögzítettek, így vodcast formájában is megtekinthető. A 25 éves Index a SopronFest közreműködésével tette közzé az eseményt.

A színpadon a két médiaszemélyiség, a fehér ruhában Sebestyén Balázs és a fekete ruhában Puzsér Róbert szemben ülve jelezte, hogy a beszélgetés során keményebb hangvételű eszmecsere várható. Sebestyén Balázs a bemelegítő kérdések és válaszok után egy iskolai emléket idézve szólalt meg, amelyben Puzsér Róbertet egy szekrénybe zárt diákként ábrázolta. Puzsér válaszában a sebestyébalázsság esszenciáját kutatta sajátos stílusában.

Sebestyén Balázs a válaszok során elismerte, hogy rádiósként bizonyos szerepekben túlzásokba esnek, de céljuk, hogy reggelente 1,5 millió embernek jobb kedvet adjanak. Ezzel szemben Puzsér Róbertet azzal vádolta, hogy írásaiban sokkal több embert aláz meg és szégyenít le. Sebestyén Balázs szerint azonban ezek a csipkelődések nem valódi bántalmazást jelentenek, hanem inkább a celebekkel való játékot és a görbe tükör mutatását.

Puzsér Róbert ekkor felhozta Sebestyén Balázs egy régi, még a XX. századból származó esetét, amikor egy lányt megszégyenített egy műsorban. Sebestyén Balázs ezt követően elismerte, hogy ez egy hatalmas hiba volt, és bár az életútja során sokat változott, a megszégyenített lányt azóta sem kereste meg.

A beszélgetés során számos témát érintettek, többek között a munka és magánélet kettősségét, az „epershake” minőségét, a munkavállalói és polgári hozzáállás különbségeit, valamint a kereskedelmi televíziózás működését. Emellett szóba került Majka RTL-hez való igazolása és az, hogy milyen egy jó műsor, ami komoly, de szórakoztató is, és mély társadalmi témákat feszeget.

A SopronFest keretében készült egy másik vodcast beszélgetés is, Eperjes Károllyal, amely szintén megtekinthető. Puzsér Róbert Metafizika című könyvét márciusban mutatták be hivatalosan, amely megvásárolható az interneten.