Plus size influenszer extra üléseket követel a repülőgépeken

Jaelynn Chaney, ismertebb nevén Jae Bae, plus size influenszer, extra üléseket követel a repülőgépeken a testesebb utasok számára, és petíciót indított a "zsírfóbia" elleni küzdelem jegyében.

Jaelynn Chaney, aki a TikTokon több mint 135 ezer követővel rendelkezik, egy videóban osztotta meg véleményét, amelyben kifejtette, hogy a túlsúlyos utazóknak ingyenes második vagy akár harmadik ülést kellene biztosítani a repülőgépeken, hogy kényelmesen és biztonságosan utazhassanak, anélkül, hogy méretük miatt diszkriminációval kelljen szembenézniük. Chaney szerint a kövérséget démonizálják, és a társadalomban kettős mércét alkalmaznak, amikor a helyhiányról van szó. Hozzátette, hogy eltökélt a "zsírfóbia" elleni küzdelemben, és nem hátrál meg a változások követelésében.

Az influenszer felszólította az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatalt, hogy biztosítson akár három szabad ülést a túlsúlyos személyeknek repülés közben. Egy évvel ezelőtt indított petíciója azonban az 50 ezer aláírásból csak közel 40 ezer gyűjtött össze.

Chaney nem csak a repülőgépeken szeretne változást, korábban arról is beszélt, hogy a szállodákban szélesebb folyosókat és strapabíróbb ágyakat, valamint XL-es fürdőköpenyeket szeretne látni. Az influenszernek azonban van oka az örömre is, hiszen bejelentette, hogy négy év után először repült oxigénpalack nélkül, korábban ugyanis kiegészítő levegőre volt szüksége a túlnyomás miatt.