Orbán Viktor részt vesz a Békemeneten

Orbán Viktor miniszterelnök is jelen lesz a június 1-jére meghirdetett Békemeneten, amelyet a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szervez a Margit-szigeten.

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója az ATV műsorában jelentette be, hogy a miniszterelnök ott lesz a rendezvényen. Azonban arról, hogy Orbán Viktor felszólal-e, vagy hogy kik lesznek még a felszólalók, egyelőre nincs információ.

A Békemenet célja, hogy a Margit-sziget szimbolikusan a béke szigete legyen. Korábban félreértések adódtak a rendezvény jellegét illetően, de Csizmadia László, a CÖF-CÖKA vezetője tisztázta, hogy a demonstrálók nem csak gyülekezni fognak, hanem ténylegesen lesz menet, amelynek a Margit-szigeti Nagyrét lesz a végállomása.

A szervezők szerint a menet részleteinek egyeztetése még folyamatban van, és "új elemek" is várhatóak a rendezvény során. Csizmadia László hangsúlyozta, hogy a "baloldali álhírekkel" szemben valóban lesz menet, és a CÖF-CÖKA közleményében kiemelték: "Az európai vezetők háborús lázban égnek. Pénz, fegyverek és harci eszközök küldése után már tervezik a katonai segítségnyújtást is. Sőt, a francia elnök már az atomfegyverek használatáról is megnyitná a vitát. Meg kell állítanunk a háborús őrületet!".