Molnár Áron és Vidnyánszky Attila közötti nézeteltérések

Molnár Áron színész a Nemzeti Színház igazgatójával, Vidnyánszky Attilával folytatott nézeteltéréseiről beszélt Geszti Péternek az Adom a napom című műsorban.

Molnár Áron elmondta, hogy kezdetben csupán szakmai vitái voltak Vidnyánszky Attilával, de ez idővel megváltozott. A színész azt is elmesélte, hogy korábbi kollégái, Alberti Zsófia és Endrődy Krisztián, akik egy időre elhagyták a színészi pályát és a vendéglátásban dolgoznak, a műsorban is szerepeltek. Geszti Péter szerint ez a helyzet rávilágít arra, hogy a színészsors Magyarországon rendkívül nehéz lehet.

Molnár Áron felháborodását fejezte ki amiatt, hogy tehetséges kollégái tiltólistán vannak, és hogy a lojalitás és hűség előrébb való a tehetségnél és a kritikus gondolkodásnál. A színész szerint ez a rendszer egyik ismérve, és ha ezt nem ismerik fel, a helyzet csak rosszabb lesz.

A beszélgetés során Molnár Áron arról is beszámolt, hogy két jegyet vásárolt Vidnyánszky Attilának a Toxikóma című előadásra, de a színházigazgató visszaadta azokat. A színész szerint ez a gesztus a kommunikációs híd lerombolását jelenti, amit ő próbál építeni.

Molnár Áron azt is elmondta, hogy egy Európai Bizottság meghallgatáson Vidnyánszky Attila azzal érvelt ellene, hogy hazudik és nincs igaza, mert nincs gyereke. A színész ezt méltatlannak tartja, és úgy véli, ez már túlmutat a szakmai és magánélet határán.

A színész hozzátette, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem előtti tüntetésen való részvételkor elrappelt egy dalt az intézmény elfoglalásáról, és szíve megszakadt, mert a fiataloknak a szabad oktatásért kellett kiállniuk. Molnár Áron szerint Vidnyánszky Attila megtette azt, hogy erővel elfoglalta az egyetemet, elvette a szenátus jogkörét, tönkretett egy intézményt és annak szabadságát is.

Az Adom a napom című műsorban a következő adásban Verebes István napját lehet majd követni az nlc.hu-n.