Miss USA és Miss Teen USA szépségkirálynők lemondása

Nemrégiben a Miss USA és Miss Teen USA címekről lemondott Noelia Voigt és UmaSofia Srivastava édesanyjai nyilatkoztak arról, hogy lányaikat milyen megpróbáltatások érték a szervezetnél, és hogy a titoktartási szerződés még mindig köti őket.

A Good Morning America műsorban Barbara Srivastava és Jackeline Voigt beszélt arról, hogy lányaik álmai rémálommá váltak, és kénytelenek voltak lemondani a koronáról és az országos címről. Ez az első eset, hogy a Miss USA vagy a Miss Teen USA cím viselői lemondanak a posztjukról, ráadásul ez egymás után történt.

A rajongók az Instagramon észrevették, hogy Voigt lemondásának minden mondatának első betűje egy üzenetet rejt: „EL VAGYOK HALLGATTATVA.” A források szerint ez szándékos volt.

Jackeline Voigt nem erősítette meg, hogy a titkos üzenet szándékos volt-e, de megerősítette, hogy úgy érzi, lányát elhallgattatták, és ez így is marad, ha nem oldják fel a titoktartási megállapodást.

Noelia Voigt lemondó levelében vádakat fogalmazott meg a Miss USA vezérigazgatója, Laylah Rose ellen, többek között a mérgező munkahelyi környezet és zaklatás miatt. Voigt azt is állította, hogy Rose nem biztosított számára megfelelő utazási lehetőséget, ami egy olyan incidenshez vezetett, amikor egyedül maradt egy autóban egy idegennel, ahol szexuálisan zaklatták.

Voigt édesanyja, aki Sarasotában volt vele, látta lányát az állítólagos incidens után. A férfi állítólag kellemetlen helyzetbe hozta Voigtot azzal, hogy megkérdezte tőle, tetszenek-e neki az idős, pénzes férfiak.

Rose nem kért bocsánatot, és Voigt szerint azt mondta neki, hogy a szervezet nem tudja megakadályozni, hogy az emberek nyilvános szerepléseken mondjanak neki dolgokat, és hogy ez sajnos a szerep része.

Barbara Srivastava elmondta, hogy a címvédőkkel rosszul bántak, bántalmazták, terrorizálták és sarokba szorították őket. Jackeline felszólította a Miss Universe Szervezetet, hogy beszéljen velük vagy kérjen bocsánatot, de a JKN Global Group tulajdonában lévő anyaszervezet nem válaszolt.

A Miss USA és a Miss Universe szervezet nem reagált a CNN megkeresésére.

A Miss USA második helyezettje, Savannah Gankiewicz veszi át a címet egy ceremónia keretében, míg a Miss Teen USA cím továbbra is betöltetlen marad, mivel a 2023-as év második helyezettje, Stephanie Skinner visszautasította a koronázást. A Miss Pennsylvania Teen, Maggie Rosst megkeresték, hogy vállalja-e a címet, de bejelentés nem történt.

Jackeline Voigt szerint nem ez a megfelelő idő a részvételre, és nem akarják, hogy más családok és lányok ugyanazon a megpróbáltatásokon menjenek keresztül, mint ők.