Miklósa Erika és az örökbefogadás

Miklósa Erika operaénekesnő szeretné, ha az örökbefogadás nem lenne többé tabu téma a társadalomban.

Az RTL Reggeli műsorában vendégként részt vevő Miklósa Erikát a 11. Televíziós Újságírók Díjátadóján a legjobb zsűritagnak választották a The Voice műsorban nyújtott teljesítményéért. Az énekesnő karrierjében új fejezet kezdődött, hiszen a színpadi évek után a tanítás és mentorálás területén is kipróbálta magát.

A beszélgetés során Miklósa Erika arról is beszélt, hogy 9 éves kislányával, Bibivel, nagyon szoros a kapcsolatuk. Az operaénekesnő számára fontos, hogy az örökbefogadás ne legyen tabu, és ő maga is nyíltan beszél erről a témáról, hogy ezzel is csökkentse a társadalmi távolságtartást.

Miklósa Erika a Story magazinnak adott interjúban elmondta, hogy a múltbeli háborúk során sok gyermek maradt árván, és akkor természetes volt a befogadásuk, ezért nem érti, hogy a mai társadalomban miért van ennek akadálya. Az énekesnő a közösségi médiában is gyakran osztja meg saját tapasztalatait, remélve, hogy ezáltal elősegítheti az elfogadóbb hozzáállást az örökbefogadáshoz.

Miklósa Erika büszkén említette, hogy több művésztársa is az ő példáját követve döntött az örökbefogadás mellett, és ha csak egy gyermek életét is sikerült ezzel megváltoztatnia, az már önmagában nagy eredmény.