Elképesztő összegért keltek el Michael Schumacher órái

Négymillió svájci frankért (1,6 milliárd forintért) keltek el Michael Schumacher hétszeres Formula-1-es világbajnok autóversenyző karórái kedden a Christie's genfi árverésén.

A nyolc karórát, köztük a Rolex, a F.P. Journe és az Audemars Piguet luxusóráit az autóversenyző családja bocsátotta árverésre. Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet, ami véget vetett a pályafutásának, és azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

A versenyző számára készült F.P. Journe karórát, amit Ferrari-csapat vezetőjétől, Jean Todttól kapott karácsonyi ajándékként, 1,5 millió svájci frankért (591 millió forintért) adták el az aukción.

Egy másik kiemelkedő darab, az Audemars Piguet egy Royal Oak karórája, ami szintén a bajnoknak készült, a becsült ár mintegy kétszereséért, 415 ezer svájci frankért (164 millió forintért) cserélt gazdát.

Michael Schumacher szenvedélyes óragyűjtő volt, és a keddi árverésen a Genfi-tó mellett élő, 55 éves, hétszeres Formula–1-es világbajnok autóversenyző családjának birtokában lévő gyűjtemény egy részére lehetett licitálni. Az aukciót eredetileg hétfőre hirdették meg, de el kellett halasztani, mert a Christie's árverési házat közlése szerint kibertámadás érte. A nyolc órából ötöt ugyanaz a személy vásárolt meg.