Mészáros Lőrinc szállodáinak állami támogatásai

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. 2020-ban közel 18 milliárd forint állami támogatást kapott a szállodái felújítására, amelyek között WC-kefék és bilik is szerepeltek. A Transparency International Magyarország (TI) hosszú pereskedés után szerezte meg a támogatásokkal kapcsolatos iratokat, amelyekről Erdélyi Katalin beszélt a Klubrádióban.

A Kisfaludy-program keretében osztottak szét 2020-ban körülbelül 200 milliárd forintot turisztikai fejlesztésekre, amelynek jelentős része kormányközeli szereplőkhöz került, köztük a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Hunguest Hotels Zrt.-hez is.

A TI által kiperelt iratokból kiderült, hogy a luxusszállodák még olyan alapvető eszközökre is állami támogatást igényeltek, mint a WC-kefék és a bilik. Erdélyi Katalin, az Átlátszó főszerkesztő-helyettese a Klubrádió Esti Gyors című műsorában osztotta meg ezeket a részleteket.

Erdélyi szerint abszurd, hogy a leggazdagabb magyar hotelek még ilyen apróságokra is állami támogatást igényeltek, és csak azért nem kaptak rá pénzt, mert a választott termékek ára nem érte el a 20 ezer forintos határt, amely alatt nem lehetett elszámolni a pályázatban.

: atlatszo.hu · Erdélyi Katalin az Esti Gyorsban – 2024.05.09.