Mark Zuckerberg fényűző ajándéka a 40. születésnapjára

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója a 40. születésnapjára egy vadonatúj megajachtot vásárolt, amelyet eredetileg egy orosz oligarcha számára építettek, de a szankciók miatt a holland kormány kezelésébe került.

Május 14-én töltötte be a 40. életévét Mark Zuckerberg, és úgy tűnik, nem sajnálta az ajándékra a pénzt. A Launchpad nevű jachtot, amelyet a holland Feadship hajógyár készített, eredetileg egy orosz oligarcha rendelésére építették, de a szankciók következtében a holland kormány felügyelete alá került, mígnem Zuckerberg megvásárolta és a saját igényei szerint alakíttatta át.

A Business Insider összefoglalója alapján a hajósvilág már hónapok óta pletykálja, hogy a 118 méteres jacht új tulajdonosa Zuckerberg lehet. A jachtok esetében azonban a magánélet védelme kiemelt fontosságú, ezért egyetlen fél sem erősítette meg hivatalosan a tulajdonos személyét. A Launchpad azonban olyan módon mozog a tengereken, ami alátámasztja a szóbeszédeket, és arra utal, hogy Zuckerberg valóban a hajó új tulajdonosa lehet.