Marco Rossi gondolatai a magyar válogatott Eb-esélyeiről

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, keretet hirdetett a nyári Európa-bajnokságra, és az M4 Sportnak adott interjúban beszélt a csapat esélyeiről. A kapitány szerint a harmadik helyen is továbbjuthatunk, de hangsúlyozta, hogy a futballban bármi lehetséges.

A szövetségi kapitány nem tervez jelentős változtatásokat a keretben, hiszen a Törökország és Koszovó elleni győztes felkészülési mérkőzések után nem látott kiugró teljesítményt. Azonban néhány meglepetés mégis akad, például a kapusposzton Tóth Balázst csak tartaléknak jelölte, míg Szappanos Péter bekerült a legjobb 26 játékos közé. Rossi szerint Szappanosnak nagy szerepe van a csapategység kialakításában.

A válogatott közösségének ereje kiemelkedő, Szoboszlai Dominik szerint a magyar csapatban különösen jó a hangulat. Ez a csapategység már bizonyított, hiszen a válogatott 2022 szeptembere óta 14 mérkőzésen nem talált legyőzőre.

Fiola Attila és Lang Ádám sérüléseik ellenére is ott vannak a keretben, Rossi szerint hamarosan egészségesek lesznek, és az edzőtáborban meggyőződhet a formájukról.

A márciusi kerettagok mellett új nevek is helyet kaptak a 26-os keretben: Botka Endre, Csoboth Kevin és Kata Mihály. Botka korábban stabil kerettagnak számított, Csoboth pedig a válogatottban mutatott be, Kata pedig reménykedett a meghívóban.

Az öt tartalék játékos, Lisztes Krisztián, Mocsi Attila, Tóth Balázs, Vancsa Zalán és Vécsei Bálint esélyeiről is beszélt Rossi. Lisztes esetében a meccshiány, Mocsi esetében a kevés játékperc lehet az akadály, míg Vancsa Zalán a támadók esetleges gyengélkedése esetén kaphat esélyt.

Rossi nem számol ifjabb Dárdai Pállal, Németh Andrásról pedig úgy nyilatkozott, hogy nem nyújtott maradandót a kapott játékpercek alatt. Gazdag Dániel esetében viszont kiemelte, hogy csereként jobb teljesítményre képes.

A magyar csapat kapusposztja még tisztázatlan, a védelemben pedig Fiola és Lang állapota kérdéses. A középpályán Nagy Ádám, Schäfer András és Callum Styles esélyesek a kezdőbe kerülésre. A támadótrióban Szoboszlai, Sallai és Varga várható, míg Gazdag Dániel és Horváth Krisztofer a padról beállva jelenthet veszélyt.

Szoboszlai Dominik a kevesebb játéklehetőség ellenére nem lesz depressziós, és Rossi szerint minden percet a pályán tölt majd az Eb-n.

A hvg.hu által várható kezdőcsapat: Gulácsi – Lang, Orbán, Dárdai – Nego, Schäfer, Nagy, Kerkez – Szoboszlai, Sallai – Varga.