Nyolc méter magasan, a lombkoronán landolt egy kisrepülő

Egy németországi pilóta elvesztette irányítását kisrepülője felett, miután a gép szélvédője megsérült. A férfi vészmanőverbe kezdett, és a gép egy fa ágvillái közé szorult az erdő lombkoronájában. A pilótát létra segítségével mentették ki, sérülések nélkül, de a repülőgép jelentős károkat szenvedett.

Hétfő délután történt az eset, amikor egy 64 éves alsó-szászországi férfi Magdeburg felől egy Ikarus C42 típusú ultrakönnyű repülőgéppel közelítette meg a Dessau-Roßlau város repülőterét. A pilótafülke első szélvédője tisztázatlan okokból megsérült, ami miatt a pilóta elvesztette az uralmát a gép felett.

A baleset Dessau város Mosigkau kerületének közelében történt, ahol a pilóta azonnal vészmanőverbe kezdett. A repülőgépbe szerelt ejtőernyő kinyílt, így a pilóta lassan siklott a földre. A nyolc méteres magasságban végrehajtott kényszerleszállás során azonban a gép a közeli erdő fáinak lombkoronájában ragadt.

A tűzoltóság közlése szerint a repülőgép orra és szárnyvége egy fa ágvillája közé ékelődött. A segélyhívás hétfőn 15 óra 58 perc körül érkezett, és a mentőszolgálat munkatársai gyorsan a helyszínre érkeztek. A pilótát egy létra segítségével szabadították ki a pilótafülkéből, és szerencsére sértetlenül távozhatott.

A repülőgépet este tíz órára sikerült kihúzni a lombok közül, de a gép selejtezésre került. Az anyagi kár jelentős, eléri a 60 000 eurót, ami több mint 23 millió forintnak felel meg.