Kerékpárbalesetet szenvedett Király Attila

A tatabányai Jászai Mari Színház közleménye szerint Király Attila színész kerékpárbalesetet szenvedett. A művész jól van, de gyógyulása időt igényel, ezért nem tudja vállalni a fellépéseket a közeljövőben.

A Jászai Mari Színház Facebook-oldalán keresztül tájékoztatta a közönséget, hogy a társulat tagja, Király Attila balesetet szenvedett. A színész állapota stabil, de a felépülése hosszabb időt vesz igénybe, és a jelenlegi állás szerint június 8-ig nem tudja vállalni a fellépéseit.

Király Attila, aki a nemzet színésze, Király Levente fia, és 53 éves korában is aktív a színházi életben. Számos neves színházban megfordult már, többek között a Vígszínházban és a Szegedi Nemzeti Színházban is szerepelt. Jelenleg a tatabányai Jászai Mari Színház társulatának tagjaként tevékenykedik, de szabadúszóként a Szkéné Színházban és az Orlai Produkció előadásaiban is látható a közönség számára.

A színész nemcsak a színpadon, hanem a filmvásznon és a televízióban is ismert. Ő adja Johnny Depp, Tom Hardy és Sean Bean magyar hangját. Több népszerű magyar sorozatban is feltűnt, mint például a Jóban Rosszban, az Aranyélet, a Válótársak, a Drága örökösök, a Doktor Balaton és A tanár.

A baleset következtében Király Attila nem tudja vállalni a Hóhérok című előadásban való szereplést, így a darab májusi és június elejei előadásai elmaradnak. A színészre nemrég azáltal irányult figyelem, hogy kiderült: Novák Katalin az unokatestvére, erről pedig az RTL-nek mesélt.

A Jászai Mari Színház közleménye szerint a Hóhérok című előadás május 17, 18, 25. és 27-i, továbbá június 7. és 8-i előadásai elmaradnak. A Jászai, a Karády és a Latabár bérletek tulajdonosai számára 2024. június 30-án (vasárnap) 19 órakor a nagyszínpadon pótolják az elmaradt előadásokat, a Dajka bérlet Hóhérok előadását pedig a 2024/2025. évad elején pótolják. A Játszd újra, Sam! című romantikus vígjáték előadásait a kiadott műsor szerint megtartják.