Két Bentley karambolja az M0-son

Május 10-én az M0-s autóúton két Bentley ütközött össze, a balesetet a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerái rögzítették.

Az eset kapcsán sokan találgatták, hogy melyik jármű okozhatta a balesetet, de a felvételek alapján egyik Bentley sem volt felelős. Egy harmadik, dobozos jármű hajtott nagy sebességgel a lelassuló forgalomba, és próbálta elkerülni az ütközést, de ezzel csak további járműveket sodort veszélybe.

A baleset során összesen hat jármű sérült meg, de szerencsére személyi sérülés nem történt. A luxusautókban keletkezett anyagi kár jelentős volt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen típusú balesetek gyakoriak, és megelőzhetők lennének, ha a járművezetők nagyobb figyelmet fordítanának az útviszonyokra, betartanák a sebességhatárokat és a követési távolságot. A társaság Instagram-bejegyzésében megosztott videón jól látható, ahogy a kisteherautó nagy sebességgel csapódik bele a kocsisorba, valószínűleg későn észlelve a lassuló forgalmat.

A Magyar Közút szerint fontos, hogy a közlekedők mindig figyelmesen, óvatosan vezessenek, emellett figyeljék a többi közlekedőt is, betartva a sebességhatárokat és a követési távolságot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.