Kecskeméti nőt zaklatott és bántalmazott volt élettársa

Vádat emeltek egy többszörösen büntetett előéletű kecskeméti férfi ellen, aki rendszeresen bántalmazta és egy alkalommal bezárta élettársát az 5. emeleti lakásukba, fenyegetve őt azzal, hogy csak kiugrással hagyhatja el az ingatlant.

A férfi a börtönből szabadulva kezdett kapcsolatot egy nővel, amely idővel élettársi viszonnyá fejlődött. Azonban a férfi kezdett rendszeresen erőszakot alkalmazni a nővel szemben. A bántalmazások során január 24-én a férfi olyan erővel ütötte meg a nőt, hogy az elesett, majd a földön fekvő sértettet megrugdosta és bezárta a lakásba.

A vádirat szerint a férfi azt mondta a nőnek, hogy az ötödik emeleti lakásból csak úgy tud kijutni, ha leugrik. A következő napon a nőnek mégis sikerült elhagynia a lakást, és az anyjához menekült. Azonban a férfi nem hagyta békén, megjelent az anya házánál, ahol trágár szavakkal követelte, hogy a nő térjen vissza vele. A kaput is megpróbálta rátörni, de aznap nem jutott be az ingatlanba.

A férfi a következő reggelen ismét a helyszínen jelent meg, és mivel a nő nem akart kijönni, erőszakkal felszakította a lemezkaput és berontott a portára. A család azonban már értesítette a rendőrséget, így a férfi elmenekült.

Az ügyészség a férfit kapcsolati erőszak és személyi szabadság megsértése miatt vádolja, továbbá magánlaksértés és garázdaság miatt is felelnie kell. A vádhatóság végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.