Gálvölgyi János állapota javul, de még kihagyja az előadásokat

Gálvölgyi János, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész rosszulléte miatt nem léphetett színpadra a Marshal Fifty-Six című darabban, helyette Pintér Béla ugrott be. A társulat közölte, hogy a művész állapota javulóban van, de a gyógyulás érdekében még nem tér vissza a színpadra.

Pintér Béla és Társulata a közösségi médiában erősítette meg, hogy Gálvölgyi János jobban érzi magát, azonban a teljes felépülésig nem vesz részt az előadásokban. A Marshal Fifty-Six című darabot, amelyet Pintér Béla rendezett, 2024. május 13-án mutatták be az UP Rendezvényteremben, ahol eredetileg Gálvölgyi János alakította volna a Marsall szerepét, de rosszulléte miatt Pintér Béla vette át a szerepet.

A társulat az RTL megkeresésére válaszolva elmondta, hogy a család nem adott felhatalmazást arra, hogy részletesen beszámoljanak Gálvölgyi János egészségügyi állapotáról, de reménykednek a mielőbbi felépülésben, és abban, hogy a művész akár már a következő napon, kedden színpadra állhat.

A keddi előadás előtt azonban a társulat bejelentette, hogy Gálvölgyi János továbbra is hiányozni fog, és ismét Pintér Béla lép fel a Marsall szerepében. A társulat hálás a közönség érdeklődéséért és megértéséért, és hangsúlyozza, hogy Gálvölgyi János sokkal jobban van, de a gyógyulás elősegítése végett még nem áll készen a szereplésre.

Gálvölgyi János tavaly tavasszal került kórházba, miután a lányai azt vették észre rajta, hogy rosszul van, nem kap levegőt és félrebeszél. A színészhez fél óra elteltével sem érkeztek meg a mentők, így a lányai saját maguk vitték kórházba az édesapjukat. Országos botrány lett belőle, amikor kiderült, hogy a súlyos állapotban levő színész – később kiderült, hogy bakteriális szív- és tüdőelégtelensége volt – helyzetét a mentésirányító nem ítélte életveszélyesnek, ezért nem küldött sürgősen autót. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége ellen indított nyomozást, és a mentőknél is belső vizsgálat indult, amely során kiderült, hogy a mentésirányító rosszul mérlegelt és hibázott. Felgyógyulása után a Marshal Fifty-Six előadásban nyújtott alakításáért nagy elismerést kapott. A darabot a társulat legközelebb június 10-én és 26-án tűzi műsorra.

A Blikk információi szerint a mostani betegség összefüggésben állhat a tavalyi rosszullétekkel, vagy kisebb egészségügyi probléma is közbejöhetett a színésznél, de a csatorna sem tudta meg, hogy pontosan milyen betegségről van szó.