Országúti diszkó 2: Jake Gyllenhaal ismét ringbe száll

Jake Gyllenhaal visszatér, hogy újra mindenki fejét bucira verje az Országúti diszkó folytatásában, amely az első rész 80 milliós nézettsége után kerül majd bemutatásra.

Idén márciusban debütált a Patrick Swayze főszereplésével 1989-ben bemutatott Országúti diszkó remake-je, Jake Gyllenhaal főszereplésével. A film vegyes fogadtatás ellenére rekord nézettséget ért el a streaming platformokon, 50 millió nézőt vonzott alig egy hónap alatt. A Doug Liman rendezte akciófilm sikere tovább nőtt, és a stúdió május 14-én bejelentette, hogy érkezik a folytatás.

A Prime Video hivatalos közösségi oldalán keresztül közölte, hogy a filmnek sikerült több mint 80 millió nézőt bevonzania világszerte a premier óta. Ennek eredményeképpen a 43 éves BAFTA-díjas színész, Jake Gyllenhaal visszatérhet Elwood Dalton szerepében egy második részben.

Az eredeti film Patrick Swayze-t mutatta be James Dalton szerepében, aki egy New York-i kidobóemberként dolgozott egy Missouri állambeli Jasper nevű városban. A remake-ben Gyllenhaal alakította Elwood Daltont, a UFC egykori középsúlyú bunyósát, aki illegális meccseken vett részt, mielőtt egy Florida Keys-i útszéli bárban, az Országúti diszkóban kidobóként kezdett dolgozni.

A film további szereplői között szerepelt Conor McGregor, Lukas Gage, Post Malone, Darren Barnet és Daniela Merchior. Egyelőre nem ismert, hogy közülük ki tér vissza a folytatásban, és a rendező személye is tisztázatlan. A stáblista alapján azonban kiderült, hogy McGregor által alakított gonosztevő nem halt meg, így a folytatásban akár egy visszavágó is szóba jöhet. Azonban Doug Liman rendező visszatérése kérdéses, mivel nem örült annak, hogy a filmje a mozik helyett streamingen kötött ki. A Knoxot alakító McGregor szereplése is bizonytalan, mivel az ír fenegyerek nyáron a visszatérő mérkőzésére készül a UFC-ben. A Prime Videón március 21-én debütált film második része kész tényként kezelhető, amit a streaming-óriás már a közösségi médiában is bejelentett.