Imre Bence győztes góllal búcsúzott a Fraditól

A Ferencváros férfi kézilabda csapata hazai pályán 39-38-ra győzte le a Dabast az NB I szerdai fordulójában.

A találkozón a vendégcsapat egyetlen alkalommal sem került előnybe. Az FTC az 55. percben még négygólos, 37-33-as előnnyel rendelkezett, azonban a Dabas egy 4-0-s rohammal két perc alatt kiegyenlített.

A mérkőzés döntő pillanata az utolsó támadásra maradt, amikor is Imre Bence, a válogatott jobbszélső, a lefújás előtt két másodperccel szerezte meg a győzelmet jelentő találatot.

Imre Bence, aki a nyáron a német THW Kiel csapatához szerződik, ezzel a mérkőzéssel búcsúzott a Fraditól. A találkozón kilenc lövésből kilenc gólt ért el, míg Nagy Bence nyolc, Győri Kristóf pedig tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A Dabas oldalán Szeverényi Bence volt az egyetlen mezőnyjátékos, aki nem talált be a kapuba, Bálint Bence pedig hatszor volt eredményes.

Mindkét együttes számára ez volt az idény utolsó összecsapása. Az FTC a bajnokságban a negyedik helyen zár, míg Imre Bence mellett Pordán Bálint, Bognár Alex, Balogh Zsolt és Szepesi Zsombor is elköszönt a klubtól ezen a mérkőzésen.

A Magyar Kupa-elődöntőjébe jutott Dabas a bajnokságban a nyolcadik vagy a kilencedik helyen végezhet.

A női kézilabda NB I-ben is diadalmaskodott az FTC, amely 38-23-ra múlta felül a kiesés ellen küzdő NEKA csapatát. A Magyar Kupa-címvédő fővárosiaknál Klujber Katrin 11 kísérletből tíz gólt ért el, Angela Malestein pedig hét találattal zárt.

Eredmények, férfi NB I:

FTC-Green Collect – Dabas KC 39-38 (20-16)

Női NB I:

NEKA – FTC-Rail Cargo Hungaria 23-38 (12-21)

Labdarúgás: Történelmi Magyar Kupa-győzelem

A labdarúgás terén a Ferencvárosnak nem sikerült megismételnie a kézilabdázók sikerét, hiszen a Paks 2-0-s győzelmével történelmi Magyar Kupa-sikert ért el a Fradi ellen. A Paks első gólját Papp Kristóf fejelte a hosszabbításban, majd Haraszti Zsolt a 120+2. percben, egy Fradi-szöglet után, a kapus előrejövetelét kihasználva talált be a hálóba. A mérkőzésen mindkét csapatból kiállítottak egy-egy játékost, a Paks a 38. percben került emberhátrányba, míg a Ferencváros a 75. percben. A Paks kapusa, Szappanos Péter a döntő kulcsembere lett, többek között egy büntetőt is hárítva. A mérkőzést rekordot jelentő 51 900 néző tekintette meg.