Gyurcsány Ferenc: Azért ennek így nem sok értelme van, fiúk

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc szerint "megszűnt a kormányzás", és úgy véli, hogy a Fidesz–KDNP sem a jelenről, sem a jövőről nem nyilatkozik.

Gyurcsány Ferenc a közösségi médiában fejtette ki véleményét a jelenlegi kormányzati munkáról. Kijelentette, hogy bár a hivatalokban folyik a munka és kormányülések is vannak, mégsem látja a közös célt és irányt. "Megszűnt a kormányzás. Nem az igazgatásról beszélek, nyilván dolgoznak a hivatalokban. Kormányülés is van. Érkeznek az előterjesztések, és hoznak ilyen-olyan határozatokat. De mi az ügy? Mi a kormány és Magyarország közös ügye? Miről szól Magyarország?" – tette fel a kérdést, majd maga válaszolt rá: "Semmiről. Elnémultak. Hangjukat nem hallani. Úgy készülnek a választásra, hogy nemhogy a holnapról, de a máról se mondanak semmit. Rekedten még jön némi kötelező brüsszelezés, gyurcsányozás, háborúpártizás, de ennyi. Ez is erőtlen, fantáziátlan, semmilyen."

A DK elnöke úgy látja, hogy a kormány részéről "Elfáradtak. Lebénultak. Kiürültek. Azért ennek így nem sok értelme van, fiúk" – fogalmazott Gyurcsány. Ezzel kritikát fogalmazott meg a kormányzati tevékenység aktuális állapotával kapcsolatban, amely szerinte érdemi tartalom nélküli és céltalan.

Gyurcsány Ferenc néhány nappal ezelőtt is megosztott véleményt a kormány munkájáról a közösségi médiában, amelyről részletesebben is írtunk korábban. Az elmúlt napokban úgy tűnik megihletődött és szinte szabadversnek nevezhető posztokat gyárt a mai politikai helyzetről, most éppen a kormányról írta mélyenszántó gondolatait.