Fidesz kommunikációs vezetője bírálta az Európai Néppártot

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás szerint a pártja kizárásra számíthat az Európai Néppárt képviselőcsoportjából, amelyet baloldalinak és háborúpártinak nevezett.

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója az ATV-nek adott szerda reggeli interjúban beszélt arról, hogy a Fidesz idővel el fogja dönteni, melyik Európai parlamenti frakcióhoz csatlakozik. Az interjúban kifejtette, hogy várakozása szerint a KDNP-s Hölvényi Györgyöt és Juhász Hajnalkát kizárják az Európai Néppárt képviselőcsoportjából, amelyet ő baloldalinak és háborúpártinak titulált.

A Fidesz esetleges csatlakozásáról az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládjához is szó esett, de az ECR-ben politizáló Alexandr Vondra kijelentette, hogy aki putyini propagandát terjeszt, annak nincs helye a frakcióban. Menczer erre reagálva elmondta, hogy a Fideszt korábban többféle - oroszbarátnak, törökbarátnak, Amerika-barátnak, németbarátnak - módon is jellemezték, de szerinte a magyar politika és külpolitika mindig magyarbarát volt.

A kommunikációs igazgató beszélt Magyar Péterről is, akit hazudósnak nevezett, és kifejtette, hogy a Fidesz számára fontos, hogy az igazságot elmondják róla. Menczer szerint a párttagok tisztában vannak azzal, hogy Magyar Péter háborúpárti, baloldali és külföldről finanszírozott, és ezért szükséges legyőzni őt.

Az interjúban szóba került Borkai Zsolt is, aki a győri önkormányzati választáson ismét indul. Menczer úgy vélekedett, hogy ha ő lenne Borkai helyében, akkor annyira szégyellné magát, hogy nemcsak a politikai pályától, de a nyilvánosságtól is elzárkózna.

Végül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorával való beszélgetés került szóba, amely során Mahmúd Ahmadinezsád korábbi iráni elnök meghívását firtatták. Menczer Tamás azt válaszolta, hogy bár sok fontos kérdés van, ő jelenleg a háborúval és a választással tölti a napjait.

Menczer hozzátette, hogy a megfelelő időben fognak dönteni arról, hogy melyik pártcsaládba ülnek be az EP-ben, és hogy az a legfontosabb, hogy minél több békepárti és szuverenista képviselőt válasszanak meg. A Fidesz kommunikációs igazgatója kifejezte várakozását, hogy kizárják a békepárti KDNP-s képviselőket a Néppártból, és ezt egyfajta elvárásnak is nevezte. Az Európai Parlamenti mandátumok számával kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy a magyar emberek döntése alapján fogják tiszteletben tartani, hogy hány mandátumuk lesz.