A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az EPP-t háborúpártinak és baloldalinak nevezte

A Fidesz időben el fogja dönteni, hogy melyik EP-csoportba lép be, de a párt kommunikációs igazgatója, Tamás Menczer azt várja, hogy a KDNP-s György Hölvényit és Hajnalka Juhászt kizárják az EPP csoportból, amelyet baloldalinak és háborúpártinak írt le egy szerdai ATV-s interjúban.

Bár spekulációk voltak arról, hogy a Fidesz csatlakozhat az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) pártcsaládjához az Európai Parlamentben, a csoport tagja, a cseh Alexandr Vondra európai parlamenti képviselő nemrég azt mondta, hogy senkinek, aki a putyini propagandát papagájként ismételgeti, nincs helye az ECR-ben. Menczer erre válaszolva azt mondta, hogy az elmúlt években a Fideszt pro-orosznak, pro-töröknek, pro-amerikainak és pro-németnek is nevezték, de véleménye szerint

„A tény az, hogy a magyar politika és a magyar külpolitika mindig is pro-magyar volt. Amikor így kritizálnak minket – legyen szó Magyarországról vagy külföldről – azért teszik, mert nem értik, hogy a magyar külpolitika Magyarország-barát, mert ezek a kedves emberek, akár magyarok, akár külföldiek, soha nem csináltak ilyet.”

A beszélgetés során szóba került Péter Magyar is, akiről Menczer azt mondta, hogy azért beszélnek rendszeresen róla a Fideszben,

"... mert hazudik, és az igazat kell mondanunk mindenkiről, aki hazudik". Hozzátette, hogy "a Fidesz támogatói pontosan tudják, ki ez az ember, ismerik a jelenséget. Tudod, már láttuk ezt korábban is, Péter Márki-Zay is ilyen volt. Tudjuk, hogy ő az ellenfél, tisztában vagyunk a háborúpárti, baloldali, külföldről finanszírozott jellemével, legyőzni kell, és ezt fogjuk tenni.

Amikor a helyhatósági választások és a győri polgármesterjelölt, Borkai Zsolt került szóba, aki újra indul, Menczer azt mondta, hogy ha ő lenne Borkai helyében, annyira szégyellné magát, hogy nemcsak hogy nem akarna politikába lépni, de valószínűleg nem is akarna kimenni a lakásából.

A Fidesz kommunikációs igazgatóját arról is kérdezték, hogy sikerült-e beszélnie a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorával arról, hogy miért hívták meg előadást tartani az intézménybe az ismert szélsőséges, holokauszttagadó nézeteiről Ahmadinezsád Mahmúd volt iráni elnököt. Tamás Menczer válaszul azt mondta, hogy sok fontos folyamatban lévő ügy van, és ez az egyik ilyen, de jelenleg az ukrajnai háborúra (Ukrajna – TN) és a közelgő választásra koncentrál.

Iratkozzon fel a Telex angol nyelvű hírlevelére, ha gyors, pontos és pártatlan híreket szeretne kapni Magyarországról!