Matolcsy Ádám dubaji ingatlanügye: Feljelentés tették

A dubaji luxuslakások ügyében, amelyben Matolcsy György jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a neve is felmerült, feljelentést tettek.

A tegnapi nap folyamán kiderült, hogy a Future Holding Limited nevű cég, amely Matolcsy Ádámhoz és volt feleségéhez köthető, több mint egymilliárd forintot fordított egy dubaji ingatlan megvásárlására. Az oknyomozó cikk szerint a cég további három ingatlant is vásárolt Dubajban, összesen mintegy 1,3 milliárd forint értékben. Ezek közül három ingatlant már értékesítettek, köztük a luxusapartmant is, melynek kapcsolattartójaként Matolcsy Ádámot és egy régi ismerősét, R. Esztert jelölték meg.

Ungár Péter, az LMP társelnöke közösségi oldalán hozzászólva az ügyhöz, kijelentette, hogy Matolcsy Ádám vagyonát nagyrészt apja, a Magyar Nemzeti Bank által kiadott megbízásoknak köszönheti. Ezeket a megbízásokat az MNB azért tudta finanszírozni, mert jelentős profitot realizált a devizahitelek forintosításakor.

Ungár szerint a vagyon, amely elvesztette közpénz jellegét, részben az MNB által létrehozott alapítványokhoz került, és ebből a vagyonból került jelentős rész a családhoz. Matolcsy Ádám pedig most Dubaiban vásárol luxusingatlanokat diszkont áron.

Az LMP társelnöke említést tett arról is, hogy az Egyesült Arab Emírségekkel kötött nemzetközi szerződés keretében Budapesten a "Maxi-Dubai" nevű projekt kerül megvalósításra, amelyről a budapestiek nem kaptak tájékoztatást, és a tervek sem nyilvánosak, de a szerződést már aláírták.

Ungár Péter feljelentést tett az ügyben, mondván, hogy az egész történetben nehezen meghúzható a morális vagy jogi határ, és sok magyar állampolgárnak okoztak közvetlen kárt. Az LMP politikusa szerint ez nem tekinthető a normalitás részének.