A világ legfurcsább Airbnb-szálláshelyei

Egyre több a szokatlan és túlárazott Airbnb-szálláshely, mint például a londoni nappaliban felállított sátor, vagy a berlini mozgatható mini ház. Ezek a hirdetések gyakran válnak virálissá, és vegyes véleményeket kapnak a vendégektől.

Januárban került fel az Airbnb-re egy londoni "kuckó", ahol 85 dollárért, azaz körülbelül 30 ezer forintért lehetett egy éjszakát sátorban tölteni valaki nappalijában. A Jam Press információi szerint a hirdetést egyszer már eltávolították, de később 100 dolláros, vagyis mintegy 36 ezer forintos éjszakánkénti árral tért vissza, plusz 17 dolláros, azaz körülbelül 6 ezer forintos napi szolgáltatásdíjjal.

A lakásban közös fürdőszoba és konyha, valamint dolgozóasztal is található azok számára, akik munkára is szorulnak a tartózkodásuk alatt. A vendégek véleményei megoszlanak: vannak, akik a helyet és a házigazda gyors válaszait dicsérik, mások viszont csak egy-két éjszakára ajánlják, hosszabb távra már nem tartják megfelelőnek. Egyes vendégek a tisztaságot és a zajt kifogásolták, panaszkodva a nem tiszta közös helyiségekre és a szomszédos szobából érkező zajra.

Az Airbnb-n található más furcsa szálláshelyek között szerepel egy kupolaház Ausztráliában, ahol a konyha felett helyezték el a galériát alvóhelyként. Berlinben pedig egy aprócska, mozgatható szálláshelyet lehetett 1 euróért kibérelni, amit egy berlini építész tervezett, és a város bármely pontján el lehetett helyezni. Dél-Karolinában egy kis faház is hódít, amelyet az Airbnb-n szinte maximális értékeléssel jutalmaztak.