Hiába vásárolta meg a házát Érden, a korábbi tulajdonos hónapokig nem engedte be

Csaknem 200 millió forintot fizetett ki egy érdi vállalkozó egy ingatlanért, mégsem vehette azt birtokba. Hiába érkezett el az átadási határidő, a korábbi tulajdonos és a lakók nem voltak hajlandók átadni a házat új tulajdonosának.

Szabó Károly érdi vállalkozó Facebookon találta meg álmai otthonát tavaly év elején. A tulajdonosok 150 millió forintot kértek a házért, valamint további 50 milliót a berendezésért. A tulajdoni lap szerint a férfi cégét tavaly márciusban hiába jegyezték be a ház és a hozzátartozó telek egyedüli tulajdonosának, mégsem tudta birtokba venni. Bár november 21-e volt az átadás határideje, a ház lakói nem voltak hajlandók kiköltözni az ingatlanból.

Az RTL beszámolója szerint miután megvalósult a ház adásvétele, a lakók senkit sem engedtek a közelébe, mindenkivel szemben agresszíven léptek fel. Olyan eset is előfordult, amikor egy kisbalta is előkerült.

A pozitív fordulat egy rendkívül agresszív cselekménynek köszönhetően következett be. Valakik szétverték annak a biztonsági cégnek az autóját, amelyet Károly bízott meg a ház figyelésével. A rendőrség három személy ellen adott ki körözést, akik mindannyian a házban laktak. A rendőrség csalás és garázdaság miatt indított ellenük különböző büntetőeljárások.

Borzalmas állapotban van az ingatlan

Miután a férfi átvette a házat, teljesen lelombozódott. Az ingatlan borzalmas állapotban volt, beázott mennyezettel, tönkretett bútorokkal és ajtókkal. A ház tele volt romlott húsokkal és élelmiszerekkel is. A házban volt egy trezor is, amelyet egy hivatalos céggel nyittattak ki.

Az ügyben azóta még egy eljárás indult, a Pest Vármegyei Rendőrfőkapitányság kábítószer birtoklása miatt is nyomoz ismeretlen tettes ellen. A korábbi tulajdonos feljelentést tett, azt állítva, hogy a trezorban több kiló arany és több tízmillió forint volt.