Curtis a Katzenbach-gyilkosság tárgyalásán: testvére ártatlan

A Katzenbach-gyilkosság perének mai tárgyalásán megjelent Curtis, a vádlott zenész testvére, aki biztos abban, hogy testvére nem követte el a gyilkosságot, és ez a tanúmeghallgatások során be is fog bizonyosodni.

A Fővárosi Törvényszéken folytatódott Széki Lajos és két társa büntetőpere, akiket az ismert sportoló, Katzenbach Imre meggyilkolásával vádolnak. A vádlottakat két éve helyezték letartóztatásba, és tagadják a bűncselekmény elkövetését. Curtis, aki rendszeresen tartja a kapcsolatot testvérével, a tárgyalás előtt az Indexnek nyilatkozva elmondta, hogy testvére egészségileg jó állapotban van, hangulata azonban hullámzó, és bízik abban, hogy Sz. Lajos letartóztatásán is enyhítenek a későbbiekben.

Curtis szerint a találkozásaik erőt adnak testvérének, és ezért döntött úgy, hogy eljön a mai tárgyalásra. A rapper határozottan állítja, hogy testvére ártatlan, és szerinte a felbujtás miatt elítélt férfi lehet a valódi gyilkos. A tárgyalás során Curtis testvére mögé ült, így legalább össze tudtak nézni.

Katzenbach Imre holttestét 2020-ban, 11 évvel az eltűnése után találták meg elásva egy Baranya megyei vadászterületen. A vád szerint a sportolót egy milliárdos áfacsalásra felhasznált cégvezető megbízására ölték meg. A vádirat H. Attila vallomására épül, aki vádalkut kötött az ügyészséggel és részletes vallomást tett, megvádolva ezzel társait. H. Attila így 8 év büntetéssel megúszta az ügyet.

A mai tárgyalásra a vádlottakat kommandósok kíséretében, kéz- és lábbilincsben hozták. Curtis bizakodó a tárgyalás kimenetelét illetően, és úgy véli, hogy a bátyja ártatlansága a tanúmeghallgatások során egyre inkább tisztázódni fog.

Zavaros, ellentmondásos vallomás

A tárgyalás egyik tanúja zárt rendszerű videóhívással jelentkezett be, és zavaros vallomást tett, amelyben állította, hogy látta, ahogy véresre verik az ismert labdarúgót és még Curtis testvére is megfenyegette, hogy ne tegyen vallomást. A tanú hosszú időn át tett vallomást, de ez sem segített azon, hogy az ügy résztvevői megértsék, pontosan mit is látott a férfi. A tanú vallomása vége felé szüntelenül ismételte, hogy fél vallomást tenni, mert egy karácsonyi napon Sz. Lajos megfenyegette őt, bár később azt állította, hogy lehet mégsem Curtis testvére a fenyegető személy.

Életfogytiglant kért az ügyész

A vádiratban három vádlott szerepel: az ügyben érintett Zrt. egyik vezetője, mint felbujtó, valamint az emberölés két végrehajtója. A Fővárosi Főügyészség az ügyben előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, és mindhárom vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A sértettet a helyszínre szállító 51 éves férfival szemben a Fővárosi Főügyészség egy elkülönített eljárásban már korábban vádat emelt.

A volt MTK-s labdarúgót az Eclipse-ügyben is körözték a hatóságok. A 2010-ben kirobbant ügyben az akkori Vám- és Pénzügyőrség sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a 45 éves, sülysápi kötődésű Katzenbach Imre neve is felmerült az egyik céggel kapcsolatban. A férfi akkoriban viszont nyomtalanul eltűnt, a holttestét pedig 2020 őszén találták meg Baranyában. A rendőrség akkor azt közölte, hogy 2019-ben jutottak olyan információk birtokába, hogy a férfi emberölés áldozatává vált.