A Nemzet Színésze, Csikos Sándor feleségének elvesztéséről vallott

Agyi trombózis következtében veszítette el feleségét, Várhalmi Ilonát Csikos Sándor, a Nemzet Színésze. A tragédia azután érte, hogy a művészt idén a Nemzet Színészévé választották.

Csikos Sándor és felesége, Várhalmi Ilona harminc éven át éltek boldog házasságban, és nem csak a magánéletükben, hanem szakmailag is szorosan együttműködtek. A tragédia előtt a művész hónapokon át ápolta szeretett feleségét, aki agyi trombózist kapott.

A Bóta Café vendégeként Csikos Sándor meghatóan beszélt arról, hogy felesége az utolsó napokban is a színházi élet jövőjéről álmodozott, és még főzési tanácsokat is adott neki. A színész elmondása szerint voltak pillanatok, amikor Ilona tisztán látta a világot.

A fájdalmas búcsú akkor következett be, amikor Csikos Sándor érezte, hogy felesége már csak szenved az életben. A színész minden nap próbálta támogatni őt, de amikor Ilona már nem akart enni, sem lélegezni, és az intenzív osztályra került, a művész tudta, hogy el kell engednie. A felesége végül elfordította a fejét és összeszorította a száját, jelezve, hogy kész elmenni.